Det ble vist en på-sparket-tur også denne helgen. Trodde ikke været skulle bli så bra denne dagen etter nitig gransking av værmeldingen for helgen. Jeg stod opp relativt tidlig og spiste frokost mens jeg fulgte med på avslutningen av Birkebeinerrennet på tv. Jeg fikk pakket sekken, smurte skiene og kom meg i bilen. Det var også denne helgen en fin kolonne med biler opp mot Bontveit, det var tydelig at flere som hadde sittet hjemme og sett på birken på tv og fått et umiddelbart behov for å komme seg ut på ski. Mens alle de andre bilene i kolonnen blinket inn til langrennsløypen på Frotveit, fortsatte jeg videre opp mot Bontveit for å komme meg litt opp i høyden.
Kom i skikkelig påskestemning i den lunkne solen på parkeringsplassen da jeg gikk igjennom ritualet med å smørre ansiktet med solkrem i refleksjonen i bilvinduet. Samtidig fikk jeg på meg ull-underskjorten som lukter en solid blandig av 70% ull, 20% milo og 10% inngått svette, men samtidig 100% fjell.
Jeg la i vei opp mot Rambjørgvatnet, som er samme vei som opp mot Slettegga. Her kan man gå mot nord mot Slettegga, eller mot sørvest mot Livarden.
Det regnet ganske bra da jeg var i sentrum i går kveld, men her i høyden var nedbøren kommet som et fint lag med nysnø på toppen av hardpakket snø. Snøforholdene var rett og slett perfekt for å kunne gå lett oppover på fjellskiene. Det var en del folk ute denne dagen, så noen hadde alt gått opp spor hele veien til toppen.
Ved Rambørgvatnet opp mot livarden. To skiløpere på vei nedover kan sees på midten av bildet.
Fine forhold hele veien til toppen
På toppen retning sørover. Toppen er et flatt platå. Er ikke helt sikker på hvilken av vardene som er den høyeste.
Den største varden på toppen, som trolig er toppvarden. Slettegga og Gullfjellstoppen kan sees til høyre for varden.
Varden lengst mot sør. Ulvursvarden heter vist dette punktet i følge google maps.
Kom tilfeldigvis over en bautastein ved Krokavatnet som viste seg å være et minnesmerke over Johannes Dyngeland
Jeg klarte selfølgelig å glemme sitteunderlaget da jeg skulle skynde meg for å komme meg ut, så det ble en kjapp rast på toppen før jeg satte utfor igjen ned mot Bontveit. Forholdene har helt suverent bra under nedkjøringen, kjedelig at det går så fort å kjøre ned, skulle gjerne stått mer på nedover-ski.
Totalt tok turen knappe to timer, som jeg tenkte var i korteste laget da jeg satt i bilen på vei nedover fra Bontveit.
Vis Skitur til Livarden i et større kart
På grunn av knapp tid på fredagskvelden utsatte jeg tilberedelsene av fredagspakken fra colonialen med en dag. Det virket som om ingridiensene holdt seg bra etter en dag i kjøleskapet. Det gikk overaskende enkelt å tilberede den selv om jeg har ti tommeltotter og generelt er en helt håpløs kokk. Maten smakte fantastisk og var en topp avslutning på en fin dag.
Før: Alle ingridiensene er på plass
Etter: Hovedretten. Resultatet var fantastisk godt, selv om jeg nok klarte å steke kjøttet for mye. Danderingen min står vel heller ikke helt i stil i forhold til hvordan det smakte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar